top of page

De juiste zonnecrème kiezen? Ja, maar hoe?

Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is een essentiële stap in het beschermen van onze huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Met zo veel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor onze behoeften. In dit artikel gaan we dieper in op de criteria voor het kiezen van een effectieve zonnebrandcrème en op de belangrijkste actieve ingrediënten waar je op moet letten voor optimale bescherming.


Bepaal je huidtype

Elk huidtype heeft specifieke behoeften op het gebied van zonbescherming. Als je een vette huid hebt, kies dan voor een lichte, niet-vette zonnecrème die niet te veel glimt.

  1. Voor de droge huid kies je een hydraterende zonnecrème die de huid voedt en beschermt tegen de zon.

  2. Een gevoelige huid heeft een zachte, hypoallergene zonnecrème nodig die vrij is van parfum en agressieve chemicaliën.

  3. Als je een acnegevoelige huid hebt, zoek dan naar een niet-comedogene zonnecrème die de poriën niet verstopt.


Houd rekening met uw activiteiten en omgeving

Je activiteitenniveau en de omgeving waarin je je bevindt spelen een cruciale rol bij de keuze van je zonnecrème. Als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen, met name op het strand, in de bergen of tijdens sportactiviteiten, kies dan voor een zonnebrandcrème die bestand is tegen water en transpiratie voor langdurige bescherming.

Ook als je in een regio woont waar de zon fel schijnt, is een zonnebrandcrème met een breed werkingsspectrum en een hoge SPF aan te raden voor een maximale bescherming tegen UV-stralen.


Kies de juiste SPF

De SPF (Sun Protection Factor) geeft aan in hoeverre een zonnebrandcrème bescherming biedt tegen UVB-stralen. Kies voor een SPF van minstens 30 voor optimale bescherming. Houd er echter rekening mee dat de SPF alleen bescherming tegen zonnebrand meet, niet tegen de UVA-stralen die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering.

Het is daarom essentieel om een zonnecrème met een breedspectrumbescherming te kiezen om zowel UVB- als UVA-stralen uit te filteren.Kies voor bescherming met een breed spectrum

Zorg ervoor dat je zonnecrème een breedspectrumbescherming biedt, wat betekent dat hij zowel tegen UVB- als UVA-stralen beschermt.

UVA-stralen kunnen diep in de huid doordringen en schade op lange termijn veroorzaken, waaronder vroegtijdige huidveroudering en het risico op huidkanker. Zoek naar de woorden "breedspectrum" of "groot spectrum" op de verpakking van zonnebrandcrèmes voor volledige bescherming tegen UV-stralen.


Kies lichtgewicht, niet-comedogene formules: hier zijn slechts enkele voorbeelden van de actieve ingrediënten waar je op moet letten

Sakadikium: dit krachtige ingrediënt helpt de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-stralen, waaronder blauw licht, en voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

Vitamine C: Vitamine C is een effectieve antioxidant die helpt vrije radicalen te neutraliseren en schade door de zon te verminderen. Het helpt ook om de huidskleur helderder en egaler te maken.

Vitamine B3 (Niacinamide): Vitamine B3 staat bekend om zijn ontstekingsremmende en huidverlichtende eigenschappen. Het helpt pigmentvlekken te verminderen en de huidtextuur te verbeteren.

Tranexaminezuur: dit ingrediënt helpt bruine vlekken te verminderen en de huidtint te egaliseren door de aanmaak van melanine in de huid te remmen.

Probiotica: probiotica helpen de huidbarrière te versterken en kalmeren de gevoelige of geïrriteerde huid. Ze helpen ook het microbioom van de huid in balans te houden.

Resveratrol: deze krachtige antioxidant helpt de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

Beta Glucan: Beta Glucan is een effectieve vochtinbrenger die helpt de hydratatie van de huid op peil te houden en de beschermende barrière te versterken.


Sun Protect van Celestetic of Neoderma

  1. Het hoogste beschermingsniveau voor een geconserveerde, gehydrateerde en stralende huid, dag na dag.

  2. Meer dan alleen bescherming, het biedt een alles-in-één oplossing dankzij de formule die rijk is aan actieve ingrediënten (sakadikium, resveratrol, vitamine E, Beta Glucan, Aloë Vera)

  3. Zijdezachte, niet-vette finish met snelle penetratie, perfect geschikt voor dagelijks gebruik in een stedelijke omgeving.


Conclusie

Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is essentieel om onze huid te beschermen tegen schade door de zon. Door een zonnecrème met de juiste actieve ingrediënten te kiezen en de aanbevolen zonbeschermingscriteria in acht te nemen, kunnen we veilig van het buitenleven genieten en tegelijkertijd de gezondheid en schoonheid van onze huid behouden. Vergeet niet om de twee uur en na elke zwembeurt opnieuw zonnecrème aan te brengen voor een optimale bescherming.

Bestel online of haal in de salon.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

AHA Vs. BHA

Comentarios


bottom of page