top of page

Microneedling? Wat is dat nou eigenlijk!

Wat is nou eigenlijk Microneedling?


“Intensieve Anti-Aging behandeling voor collageen aanmaak en huidverbetering.” 

1. Collageen-aanmaak              2. Littekenbehandeling              3. Huidverbetering

 

Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie, is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). “Meso” betekend mid-dermaal, en geeft aan in welk deel van de huid deze behandeling toegepast wordt.


Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Pen een groot aantal kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

 

Collageen 

Microneedling richt zich met name op collageen processen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld. Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat van de behandeling te behouden, wordt er 3 tot 4 keer par jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.


Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageen proces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling. Litteken collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren. Het kan effectief zijn bij het verminderen van verschillende soorten littekens, waaronder acne littekens, chirurgische littekens en littekens door letsel.

 

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.


 

Lichaam

Op het lichaam wordt Microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.

 

Hyperpigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden. Soms wordt er een combinatie gebruikt samen met de ND Yag laser.

 Verbetering van de huidtextuur 

Microneedling kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele textuur van de huid door het verminderen van onregelmatigheden zoals acne littekens, grove poriën en pigmentatie problemen. Door de collageen productie te stimuleren, kan microneedling helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid er gladder en jonger uitziet.

Verfijning van poriën: Door de huid te stimuleren tot regeneratie en vernieuwing, kan microneedling helpen bij het verkleinen van de grootte van de poriën, waardoor de huid gladder en egaler wordt.

Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten: Na microneedling is de huid beter in staat om actieve ingrediënten uit huidverzorgingsproducten op te nemen, waardoor hun effectiviteit wordt verhoogd.


De behandeling

Na het prepareren van de huid worden er speciale Meso Gels aangebracht. Hierna bewegen wij de Pen over de huid. U werkt altijd met de lymfebanen mee. Wanneer u het gehele gebied behandelt heeft, wordt een speciaal Kalmerend hydraterend peel-off mask aangebracht. Deze verkoelt en kalmeert de huid, en helpt deze te herstellen. Na de behandeling staat de huid volledig “open”. Stoffen als parfum, kleurstoffen, synthetische werkstoffen, alcohol etc. kunnen een allergische reactie geven. Vermijdt ook het aanbrengen van een zonnefactor, direct na de behandeling. Na 24 uur kan de klant weer de normale huidverzorging, make-up en een zonnefactor gebruiken.


Het is belangrijk op te merken dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de ernst van de huidproblemen en het aantal en de frequentie van de behandelingen.


Wat kan men bereiken met een Microneedling behandeling?

 • Doffe huidskleur

 • Haarproblemen en alopecia

 • Fotoveroudering

 • Rimpels en Fijne lijntjes

 • Huidverslapping

 • Vergrote poriën

 • Oneven huidskleur

 • Littekens (acne)

 • Striae   

 • Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma / Pigmentvlekken 

 • Verminderen zichtbaarheid van littekens    

 • “Opvullen” van rimpels met huideigen collageen

 • Gladdere huid / Fijnere poriënstructuur

 • Algehele huidverbetering

 • Aanmaak Collageen

 • Aanmaak Elastine


Wat kan zou je thuis moeten gebruiken ter aanvulling van de behandeling?

Maak gebruik van het advies wat je schoonheidsspecialist adviseert voor thuiszorg producten. De thuiszorg producten en de Meso gel die gebruikt wordt tijdens de behandeling zijn complimenteus aan elkaar. Ze versterken elkaars kracht, waardoor je er thuis voor zorgt dat de behandeling meer kans van slagen heeft. En mooiere resultaten behaald kunnen en zullen worden.

Wanneer er producten gebruikt worden die niet geadviseerd worden en een ander merk gebruikt wordt kan kunnen de ingrediënten zelfs tegen elkaar in gaan werken. En het resultaat zelfs verminderen.


Microneedling bij Bloomiing

Na het lezen van deze blog weet je hopelijk een stuk meer over fruitzuur peelings. Heb je nog vragen of wil je graag een peeling plannen? Bij Bloomiing in Loosdrecht helpen we je graag verder. Direct zelf online een afspraak plannen kan via deze pagina.Recente blogposts

Alles weergeven

AHA Vs. BHA

Comentários


bottom of page